Solicita Oferta
  • Personal acreditat

    in domeniul electricitatii
  • Standarde de Calitate

    ISO 9001:2015
  • Acreditat ANRE

    Nr. 12385

Blog Articole Informative

Testarea cablurilor de alimentare si a prelungitoarelor

Un cablu prelungitor este o sectiune dintr-un conductor electric destinat pentru a creste numarul de echipamente electrice folosite.

Prelungitoarele pot fi simple, limitate la un cablu scurt, terminat cu o mufa sau o priza, sau complexe, cu o lungime de mai multi zeci de metri, cu tambur, casete, priza si pot avea, de asemenea, un dispozitiv de curent rezidual, protectii la supratensiuni sau unitati de filtrare. Acest lucru este valabil si pentru cablurile detasabile din echipamentul electric.

Cablu de extensie PE este un dispozitiv portabil expus la deriorare, mai ales atunci cand sunt utilizate pe santiere sau in alte conditii severe. In afara de impactul mecanic, defectul poate fi cauzat de temperatura exterioara ridicata sau cauze interne de supraincalzire din cauza fluxului mare de curent.

Multe dispozitive sunt prevazute cu cabluri de alimentare detasabile, care ar trebui sa fie testate ca prelungitoare.

Starea cablului si prize trebuiesc verificate. Este extrem de important sa verificam contactele prizei din interiorul prelungitoarelor. Ca urmare a unui flux mare de curent contactele pot fi degradate, de aceea, se verifica suruburile in care se prind contactele electrice.

Testele electrice de siguranta include


Testarea rezistentei conductorului PE;
Verificarea rezistentei de izolatie;
Polarizarea conductoarelor;
Continuitatea conductorilor L si N si teste de scurtcircuit.

Rezistenta minima a conductorului PE, conform VDE 0701-0702 , pentru prelungitoare de pana la 5 m va fi de 0,3 Ω. Pentru cabluri mai lungi, rezistenta limita poate fi majorata cu 0,1 Ω pentru fiecare 7,5m (peste 5 m).Rezistenta, cu toate acestea, nu trebuie sa depaseasca 1 Ω.

In cazul in care prelungitorul are in componenta un DDR, se vor verifica parametrii acestuia. Rezultatele testelor de izolatie si curentului de scurgere sunt aceleasi ca si in cazul testarii echipamentelor.
Inapoi Sus
Parteneri

Btcino Partener de incredere
Gewiss Partener de incredere
Legrand Partener de incredere
Osram Partener de incredere
Philips Partener de incredere
Schneider Electric Partener de incredere
Fluke Partener de incredere

Valorile dupa care ne ghidam

Obiectivul nostru principal este sa oferim clientilor nostri servicii de cea mai inalta calitate si sa tratam cu respect drepturile individuale ale acestora. De aceea, cultivam o relatie constanta cu clientii nostri, astfel incat sa putem sa raspundem in cel mai bun mod cerintelor lor si chiar sa le anticipam dorintele.

Suntem hotarati sa ne evaluam performantele cu cele mai inalte standarde internationale. Ne concentram eforturile in cresterea continua a calitatii serviciilor pe care le oferim clientilor si pacientilor nostri, ridicand standardele de calitate si performanta pe piata noastra de actiune.

Dorim sa atingem standarde inalte de performanta si responsabilitate in activitatea noastra, iar principiile si valorile sunt aplicate atat in relatia cu clientii cat si in cea cu partenerii nostri de afaceri. Acordam autonomie si putere de decizie angajatilor nostri, dezvoltand spirit de echipa si flexibilitate in toate activitatile.

Ultimele articole

Masurarea curentului de scurgere

Masurarea curentului de scurgere

Curentul de scurgere circula de la partile aflate sub tensiune, prin izolatie, catre pamant. Curentul de scurgere include: valoarea curentului prin i [...]

Detalii