Solicita Oferta
  • Personal acreditat

    in domeniul electricitatii
  • Standarde de Calitate

    ISO 9001:2015
  • Acreditat ANRE

    Nr. 12385

Blog Articole Informative

Verificarea continuitatii la conductor de protectie sau conductor comun de protectie si neutru PE, PEN

Verificarea continuitatii conductorului de protectie PE , PEN la centura de impamantare pentru: utilaje, motoare electrice, paratoniere, paratrasnete, prize monofazice 230V, prize trifazice 400V.

Conform standardului, inspectia de continuitate electrica trebuie sa fie efectuata la conductoarelor de protectie, la conductoarele pentru legaturi de echipotentializare,la conductoarele de echipotentializare suplimentara si la conductoarele active. (I7 / art.8.1.1.3.2.) Incercarea continuitatii conductoarelor de protectie si a legaturilor de egalizare a potentialelor se efectueaza cu o sursa de tensiune de 4 – 24 V(in gol) la tensiune continua sau alternativa și un curent electric de minim 0,2A Precizia necesara de masurare este de peste 30%. Testul se efectueaza in curent continuu, la parametrii care indeplinesc cerintele standardului.Testul trebuie efectuat de doua ori, in fiecare directie a fluxului de curent.Rezultatul testului este valoarea medie aritmetica. Gama de masurare conform standardului IEC 61557-4 0.12-400 Ω. Aceasta este o gama in care precizia de masurare este mai mare de 30%, adica rezultatul masurarii poate fi inclus in raport.

Scopul acestor verificari?


Determinarea valorii rezistentei pentru racordul la centura de impamantare a conductorului de protectie PE, PEN.

Operatiuni:

Inspectia vizuala a bornei PE (conductor impamantare) si a racordului cu surub/papuc la la carcasa utilajului, inscriptionarea, verificarea si ungerea imbinarilor cu contact imperfect, masurarea rezistentei de continuitate a impamantarii cu trusa speciala de curent.

Emitere buletine PRAM cu valorile extrase din aparatul de masura , calculate pe baza instructiunilor tehnice din STAS-uri .

Verificarea continuitatii conductorului de impamantare se efectueaza la nivelul tabloului electric de distributie (bara de impamantare, carcasa si usa tablou), la nivelul prizei electrice si la borna/carcasa ultimului aparat electric impamantat (ex. electromotor) .

Valoarea maxim admisa este de: – 1 ohm pentru ILP subterana, instalatii de telecomunicatii, – 4 ohm pentru instalatii de impamantare normale (ILP), 10 ohm pentru instalatii de paratraznete (IPT), 1 ohm pentru instalatii comune ILP+IPT.

In consecinta legislatia prevede ca instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta ele trebuie sa fie inspectate si testate periodic. In urma analizarii acestor masuratori se emit rapoarte de incercari pentru instalatia verificata.
Parteneri

Btcino Partener de incredere
Gewiss Partener de incredere
Legrand Partener de incredere
Osram Partener de incredere
Philips Partener de incredere
Schneider Electric Partener de incredere
Fluke Partener de incredere

Valorile dupa care ne ghidam

Obiectivul nostru principal este sa oferim clientilor nostri servicii de cea mai inalta calitate si sa tratam cu respect drepturile individuale ale acestora. De aceea, cultivam o relatie constanta cu clientii nostri, astfel incat sa putem sa raspundem in cel mai bun mod cerintelor lor si chiar sa le anticipam dorintele.

Suntem hotarati sa ne evaluam performantele cu cele mai inalte standarde internationale. Ne concentram eforturile in cresterea continua a calitatii serviciilor pe care le oferim clientilor si pacientilor nostri, ridicand standardele de calitate si performanta pe piata noastra de actiune.

Dorim sa atingem standarde inalte de performanta si responsabilitate in activitatea noastra, iar principiile si valorile sunt aplicate atat in relatia cu clientii cat si in cea cu partenerii nostri de afaceri. Acordam autonomie si putere de decizie angajatilor nostri, dezvoltand spirit de echipa si flexibilitate in toate activitatile.

Ultimele articole

Masurarea curentului de scurgere

Masurarea curentului de scurgere

Curentul de scurgere circula de la partile aflate sub tensiune, prin izolatie, catre pamant. Curentul de scurgere include: valoarea curentului prin i [...]

Detalii