Solicita Oferta
  • Personal acreditat

    in domeniul electricitatii
  • Standarde de Calitate

    ISO 9001:2015
  • Acreditat ANRE

    Nr. 12385

Blog Articole Informative

Masurarea curentului de scurgere

Curentul de scurgere circula de la partile aflate sub tensiune, prin izolatie, catre pamant. Curentul de scurgere include:
valoarea curentului prin izolatie;
valoarea curentilor de scurgere capacitivi din echipament;
care pot proveni de la sistemele de filtare sau de control.

Curentul de scurgere afecteaza siguranta functionarii si, uneori, provoaca interferente in cadrul retelei de alimentare.

Standarde germane, britanice dar si I7/2011 specifica limita curentului de scurgere si conditiile pentru teste. O atentie deosebita necesita testarea in caz de conditii severe, cu un grad sporit de praf in atmosfera de lucru sau umiditate ridicata.

Conform VDE 0701-0702, curentul maxim de scurgere nu trebuie sa depaseasca 1 mA pentru echipamente din clasa 1, si 0.5 mA pentru echipamentele din clasa 2. De asemenea, valorile limita nu se aplica echipamentelor de incalzire cu putere nominal peste 3.5 kW.

Masuratorile curentului de scurgere include urmatoarele


Curentul echivalent de scurgere – Instrumentul indica tensiunea masurata intre conductoarele L si N scurtcircuitate a echipamentului testat si PE(pentru dispozitivele din clasa 1), respectiv a sondei de test(pentru dispozitivele din clasa 2). Masurarea se face la tensiunea de 25-50 V, iar curentul echivalent se obtine prin redimensionarea curentului masurat proportional cu valoarea tensiunii nominale de alimentare a echipamentului. Circuitul de masurare este separat galvanic de retea si de conductorul PE.

Curent de scurgere la conductorul de Impamantare (PE) – in timpul acestor masuratori, datorita ampermetrului incorporat, se masoara curentul de scurgere PE a echipamentului testat. Curentul de scurgere din PE se masoara, cu exactitate, direct in aceasta linie, chiar daca valoarea lui este de 10 A sau 16 A. Totusi, daca fluxul de scurgere nu este prin cond. PE sau nu numai prin acesta, ci si prin alte parti ale echipamentelor legate la pamant, acesta nu va fi indicat in aceasta functie de masurare a curentului de scurgere prin conductoarele PE, in cazul unui echipament.

Curentul de scurgere diferential – este masurat ca diferenta intre curentul prin conductorul L si conductorul N pentru echipamentele din toate clasele de protectie. Valoarea masurata include totalitatea scurgerilor de curent, nu numai prin intermediul conductorului PE, dar si prin alte parti legate la pamant. Rezultatul fiind suma acestor curenti de scurgere.

Curentul de scurgere de atingere – rezultatele de masurare variaza in functie de circuitul de masurare utilizat, cu setarea valorilor corecte ale senzorului de simulare a curentului de atingere si de reactile umane, in conformitate cu EN 60990. Acest lucru se realizeaza, prin faptul ca rezistenta sondei interne este egala cu 2 kΩ.
Parteneri

Btcino Partener de incredere
Gewiss Partener de incredere
Legrand Partener de incredere
Osram Partener de incredere
Philips Partener de incredere
Schneider Electric Partener de incredere
Fluke Partener de incredere

Valorile dupa care ne ghidam

Obiectivul nostru principal este sa oferim clientilor nostri servicii de cea mai inalta calitate si sa tratam cu respect drepturile individuale ale acestora. De aceea, cultivam o relatie constanta cu clientii nostri, astfel incat sa putem sa raspundem in cel mai bun mod cerintelor lor si chiar sa le anticipam dorintele.

Suntem hotarati sa ne evaluam performantele cu cele mai inalte standarde internationale. Ne concentram eforturile in cresterea continua a calitatii serviciilor pe care le oferim clientilor si pacientilor nostri, ridicand standardele de calitate si performanta pe piata noastra de actiune.

Dorim sa atingem standarde inalte de performanta si responsabilitate in activitatea noastra, iar principiile si valorile sunt aplicate atat in relatia cu clientii cat si in cea cu partenerii nostri de afaceri. Acordam autonomie si putere de decizie angajatilor nostri, dezvoltand spirit de echipa si flexibilitate in toate activitatile.

Ultimele articole

Masurarea curentului de scurgere

Masurarea curentului de scurgere

Curentul de scurgere circula de la partile aflate sub tensiune, prin izolatie, catre pamant. Curentul de scurgere include: valoarea curentului prin i [...]

Detalii