Verificare Pram Iasi

10:02:42 - 04 Februarie 2023

Inspectia termografica

Termografia (termoviziunea) este masurarea campului termic prin inregistrarea radiatiilor infrarosii si vizualizarea distributiei de temperatura pe suprafetele observate.
Echipamentele industriale in care procesele tehnologice impun nivele termice mai inalte in raport cu mediul inconjurator prezinta pierderi energetice care depind de topologia instalatiilor, precum si de calitatea si starea izolatiei acestora. Evaluarea acestor pierderi de energie, care reduc randamentul sistemelor, implica cunoasterea distributiei termice a tuturor componentelor acestora. Aceasta se realizeaza cu ajutorul sistemului de termografie care vizualizeaza distributia temperaturii pe suprafata echipamentelor, prin masurarea radiatiilor IR (infrarosii).

Aplicaţii termografie şi termoviziune


În urma inspecţiei termografice sunt măsurate, de către un inginer specialist, cu ajutorul camerei termografice, temperaturile de suprafaţă ale bunului inspectat. Camera de termografie masoară și interpretează lungimea de undă a radiației din spectrul infra-roșu, emisă de corpul măsurat. Hărțile de puncte obținute sunt convertitate în imagini color sau alb-negru, intensitatea și paleta de culori folosită respectând diferențele de temperatura de la suprafața corpului măsurat. Termogramele care rezultă în urma inspecţiei sunt interpretate de către un inginer termotehnist, pentru a putea servi scopurilor enunţate mai jos.

Aplicaţii generale ale termoviziunii


Inspecţia termografică poate avea următoarele scopuri generale:

  • Scanarea termică a clădirilor şi construcţiilor în scopul detectării deficienţelor sistemului de izolaţie.

  • Detectarea punţilor termice.

  • Vizualizarea zonelor cu infiltraţii de fluide.

  • Identificarea problemelor sistemelor de instalaţii.

  • Verificarea unor posibile probleme ale sistemelor HVAC, identificare zonelor periculoase la instalaţiile electrice.

  • Realizarea de termograme pentru echipamentele termice montate sau instalate în clădiri şi construcţii industriale.

  • Verificare şi supravegherea preventivă a proceselor industriale, detectarea unor posibile modificări ale regimului termic de funcţionare al echipamentelor.
Detectarea contactelor electrice imperfecte, corodate  • Termoviziune cuptoare

  • Determinare parametri termici pentru cutii de transmisii, motoare, lagare, rulmenţi, pompe, alte organe de maşini

  • Determinare parametri termici pentru sisteme de climatizare, evaporatoare, radiatoare, compresoare, trasee instalaţii frig/încălzire50 afisari   29 Ianuarie 2018 Echipa Companiei